NOON

هوش مصنوعی در پزشکی این پیشرفت‌‌های پزشکی که با هوش مصنوعی آمیخته شده است تا به ثمر نشیند، برای نهایی‌شدن بسیار زمان برد

برخی می‌‌گویند هنوز راه زیادی باقی مانده هوش_مصنوعی است.

 

اما حقیقت این است که دانش پزشکی در آستانه یک انقلاب هوش مصنوعی است.

ایزاک کهنه، رئیس گروه انفورماتیک زیست پزشکی دانشکده پزشکی هاروارد و همکاران وی در مقاله اخیر خود در مجله پزشکی نیوانگلند، اظهار داشتند که هوش مصنوعی در واقع در همه انواع دانش پزشکی می‌‌تواند خدمت‌‌رسانی کند.

هوش_مصنوعی در پزشکی با طراحی صحیح و مناسب خود، همچنین توانایی کارایی بخشی به سیستم مراقبت‌‌های بهداشتی را دارد. این فناوری با صرف هزینه کمتر در فرایندها، در کاهش بار کاغذبازی که مجتمع‌‌های پزشکی و پزشکان تجربه می‌‌کنند، موثر است.

 

هوش مصنوعی با سبک کردن فشار کار پزشکان و کادر درمانی، نیروهای متخصص را آماده ایفای مسئولیت در مشاغل و بخش‌‌های جدید درمانی می‌‌کند و در نتیجه، شکاف‌‌هایی را که برای دسترسی به خدمات با کیفیت در فقیرترین مکان‌‌های جهان وجود دارد، پر می‌‌کند.

این فناوری در بسیاری از موارد دیگر به عنوان یک ناظر کیفی، مانع از حجم وسیعی از خطاهای پزشکی می‌‌شود که سالانه حدود ۲۰۰۰۰۰ نفر را به کام مرگ می‌‌کشد و علاوه بر آن، ۱.۹ میلیارد دلار در سال هزینه در پی دارد.

دیوید بیتس، رئیس طب داخلی بیمارستان بریگام و بیمارستان زنان وابسته به هاروارد و نیز استاد رشته پزشکی دانشگاه هاروارد در این باره می‌‌گوید: «من متقاعد شده‌ام که پیاده‌‌سازی هوش مصنوعی در پزشکی یکی از مواردی است که روش‌‌های درمانی را تغییر می‌‌دهد و این حوزه را رو به جلو می‌‌راند.

واضح است که مراکز درمانی و کلینیک‌‌ها در این زمینه تصمیمات خوبی نمی‌‌گیرند. اگر آن‌‌ها در تصمیم‌‌گیری‌‌ها بهتر عمل می‌‌کردند، می‌‌توانستند کار خود را بهتر انجام دهند.»

سال‌هاست که هوش_مصنوعی در پزشکی به همه جنبه‌‌های جامعه نفوذ کرده است؛ از تبلیغات آنلاین بسیار جالب و گیرا گرفته تا سیستم‌‌های معاملاتی مالی و برنامه‌‌های رسانه‌‌های اجتماعی کودکان و حتی اتومبیل‌‌های ما که به طور فزاینده‌‌ای این روزها دارند خودکار عمل می‌‌کنند.

همه و همه این فناوری‌ها در سیطره هوش مصنوعی است. مطالعات نشان می‌‌دهد که الگوریتم‌‌های این فناوری با مهارت پزشکان انسانی در تعدادی از موارد دیگر نیز مطابقت دارد.

ایزاک کهنه که همچنین استاد انفورماتیک زیست پزشکی موسسه پژوهشی ماریون وی است می‌‌گوید: «پیشرفت‌‌های هوش مصنوعی به سرعت اتفاق می‌‌افتد، اما باز هم دنیای پزشکی در این مسیر دارد به آهستگی حر کت می‌‌کند.

این‌که دنیای پزشکی همیشه کندتر از بقیه صنایع و حوزه‌‌ها به علوم جدید ورود می‌‌کند، دیگر برای من عادی شده، اما این‌که بچه‌‌های من در شبکه‌‌های اجتماعی خود از هوش مصنوعی پیشرفته‌‌تری استفاده می‌‌کنند، در مقایسه با آنچه من در کارم استفاده

می‌‌کنم، برای من ناراحت کننده است.

کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت (دسته‌های مختلف)

هوش مصنوعی، کارکردهای بسیار زیادی در بخش­‌های مختلف پزشکی و سلامت دارد که برای بررسی ساده­تر این کارکردها ما این حوزه را به پنج دسته زیر تقسیم کرده­ و در ادامه به تشریح کارکردهای هوش مصنوعی در این پنج دسته­ خواهیم پرداخت.

پزشکی

خدمات به معلولین

داروسازی

ورزش

تغذیه

در ادامه به تشریح کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت خواهیم پرداخت.

۱. کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی

پزشکی، علمی بسیار گسترده با حجم داده‌های فراوان هست که در طی قرن­‌ها تغییرات بسیار زیادی کرده است. در سال­های اخیر، هوش مصنوعی نیز تحولات زیادی برای این حوزه به همراه داشته است.

کارکردهای هوش مصنوعی در  پزشکی برای بالا بردن هر چه بیشتر دقت در مسیر تصمیم­گیری و بهبود فرآیندهایی مثل تشخیص بیماری و تعیین روش درمان، بسیار اثربخش بوده است.

محققان هوش_مصنوعی در تلاش‌اند تا با کمک گرفتن از الگوریتم­های یادگیری ماشین و فناوری­هایی چون بینایی ماشین، داده‌کاوی، رباتیک و اینترنت اشیا به پزشکان، پرستاران و بیماران کمک کنند تا مسیر تشخیص بیماری تا درمان آن را بهتر و سریع‌تر طی کنند. برخی از کارکردهای هوش مصنوعی در این زمینه به شرح زیر است:

. ثبت اطلاعات و تاریخچه درمانی افراد جهت تشخیص و پیش‌بینی بیماری

۱.۲  . کشف مسیرهای درمانی مختلف

 . پردازش تصاویر پزشکی

۱.۴  . کنترل علائم حیاتی بیماران و ثبت نتایج آن

۱.۵  . پزشکی از راه دور

. ربات­ها در پزشکی

در ادامه، هر یک از کارکردهای هوش مصنوعی در  پزشکی و سلامت، شرح داده می‏شود.

آناتومی بدن انسان

۱.۱. ثبت اطلاعات و تاریخچه درمانی افراد جهت تشخیص و پیش‌بینی بیماری به کمک هوش مصنوعی

برای تشخیص بیماری یک فرد، دانش، مهارت و تجربه زیادی موردنیاز است و پزشک برای تشخیص درست و دقیق بیماری باید عواملی چون سن، جنسیت، سوابق بیماری، نتایج آزمایش‌ها، بیماری‌های ارثی، ژن بیمار، سبک زنگی، تغذیه و علائم ظاهرشده بیماری را بررسی کرده

سپس نوع بیماری و روش درمان آن را تشخیص دهد. در موارد بسیاری پزشکان برای تجزیه‌وتحلیل حجم بالای این اطلاعات با مشکل مواجه می‌شوند و یا بخشی از آن‌ها را در هنگام تشخیص بیماری، نادیده می‌گیرند.

امروزه سیستم‌هایی توسط کارشناسان هوش مصنوعی درحال‌توسعه است که تمام سوابق پزشکی و خانوادگی افراد در آن ثبت و نگهداری  می­شود.

این سیستم در زمان مراجعه افراد به پزشک، تاریخچه پزشکی و درمانی آن‌ها را در اختیار پزشکان و پرستاران قرار می‌دهد و این در درک بیماری و تشخیص درست راه‌حل‌های معالجه افراد، بسیار کارآمد خواهد بود.

هوش مصنوعی در پزشکی

شاید این‌یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت است که کمک بسیار بالایی به ادامه حیات بشر کرده است چراکه پیش‏بینی بیماری در مراحل اولیه، درمان آن را مؤثرتر، راحت­تر و سریع­تر خواهد کرد.

هوش مصنوعی می‌تواند سوابق پزشکی افراد در طول دوره­های مختلف زندگی، پیش‌زمینه‌های بیماری ارثی، سبک زندگی، تغذیه و ژن افراد را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دهد و بیماری­های احتمالی آینده آن‌ها را پیش‌بینی کند.

No responses yet

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/doctorar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/doctorar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309