برقراری ارتباط معلولین با سایر افراد به کمک هوش مصنوعی
یکی از مشکلات اساسی افراد معلول، برقراری ارتباط با سایرین است بهویژه افرادی که ناشنوا یا کمشنوا بوده و یا دارای اختلالات گفتاری میباشند. محققین در این راستا از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت استفاده کردهاند و توانستهاند راهحلهای زیر را فراهم آورند.
– استفاده از سرویسهای تبدیلکننده متن به گفتار که افراد ناشنوا و کمشنوا میتوانند برای ارتباط با دیگران از آنها استفاده نمایند.
– درک زبان اشاره به کمک دوربینهای طراحیشده مجهز به سیستمهای هوش مصنوعی نیز ازجمله کارکردهای هوش مصنوعی در این زمینه است.
– تشخیص الگوی منحصربهفرد گفتار و طبیعیتر نمودن صحبتهای افراد دارای اختلالات گفتاری مانند مبتلایان به فلج مغزی، پارکینسون، سندرم داون و یا افراد دچار سکته و آسیبهای مغزی که با بهرهگیری از قابلیت یادگیری ماشین، امکانپذیر شده است.
– سادهسازی محتوا برای کمک به افراد ناتوان مانند اوتیسم به کمک قابلیت پردازش زبان طبیعی صورت پذیرفته است. بهعبارتدیگر، به کمک این ابزارهای هوشمند میتوان اصطلاحهای زبان را با عبارات سادهتر جایگزین نمود و جملات طولانی را به چند جمله تبدیل کرد.
۲.۳. تسهیل درحرکت
به کمک گجتهای مجهز به سیستمهای هوش مصنوعی که بر روی صندلی چرخدار سوار میشوند، افراد معلول و یا کمتوان میتوانند باحالتهای چهره خود و یا توسط دستیاران صوتی، ویلچر را به جلو یا اطراف حرکت دهند. افزون بر بهکارگیری حالتهای چهره برای حرکت ویلچر، کاربر میتواند برای فعال کردن دستیاران صوتی هوشمند نیز از حالت چهره استفاده کند. در این زمینه، الگوریتمهای هوش مصنوعی با دریافت دادههای بسیار از کاربران مختلف یاد گرفته و عملکرد خود را بهبود میبخشد.
۳. کاربردهای هوش مصنوعی در داروسازی
از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت میتوان به توانایی پیشبینی یک نتیجه بر اساس الگوها و آموزههای پیشین اشاره کرد؛ لذا در صنعت داروسازی، بسیار اهمیت پیدا میکند. هوش مصنوعی با بهرهگیری از فناوری دادهکاوی میتواند بر تحقیقات اولیه دارو، تولید آن و پیشبینی اثر دارو بر افراد مختلف تأثیر بگذارد و فرآیند تولید دارو را بهبود بخشد. برخی از کارکردهای هوش مصنوعی در این دسته در زیر ارائهشده است:
. بهبود فرآیند فرمولاسیون دارو
۳.۲ . هشدار اختلالات دارویی
۳.۳ . چتباتهای پاسخگویی به سؤالات
. نسخهخوانها
. تعیین بهترین گزینه برای آزمایشهای بالینی
در ادامه، به تشریح هر یک از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت در دسته داروسازی پرداخته میشود.
No responses yet