برقراری ارتباط معلولین با سایر افراد به کمک هوش مصنوعی

یکی از مشکلات اساسی افراد معلول، برقراری ارتباط با سایرین است به‌ویژه افرادی که ناشنوا یا کم‌شنوا بوده و یا دارای اختلالات گفتاری می‏باشند. محققین در این راستا از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت استفاده کرده‌اند و توانسته‌اند راه‌حل‌های زیر را فراهم آورند.

– استفاده از سرویس‎های تبدیل‏کننده متن به گفتار که افراد ناشنوا و کم‏شنوا می‏توانند برای ارتباط با دیگران از آن‏ها استفاده نمایند.

– درک زبان اشاره به کمک دوربین‏های طراحی‌شده مجهز به سیستم‏های هوش مصنوعی نیز ازجمله کارکردهای هوش مصنوعی در این زمینه است.

– تشخیص الگوی منحصربه‌فرد گفتار و طبیعی‏تر نمودن صحبت‏های افراد دارای اختلالات گفتاری مانند مبتلایان به فلج مغزی، پارکینسون، سندرم داون و یا افراد دچار سکته‌ و آسیب‌های مغزی که با بهره‏گیری از قابلیت یادگیری ماشین، امکان‏پذیر شده است.

– ساده‏سازی محتوا برای کمک به افراد ناتوان مانند اوتیسم به کمک قابلیت پردازش زبان طبیعی صورت پذیرفته است. به‌عبارت‌دیگر، به کمک این ابزارهای هوشمند می‏توان اصطلاح‌های زبان را با عبارات ساده‌تر ‌جایگزین نمود و جملات طولانی را به چند جمله تبدیل کرد.

۲.۳. تسهیل درحرکت

به کمک گجت‏های مجهز به سیستم‏های هوش مصنوعی که بر روی صندلی چرخ‌دار سوار می‏شوند، افراد معلول و یا کم‏توان می‏توانند باحالت‌های چهره‏ خود و یا توسط دستیاران صوتی، ویلچر را به جلو یا اطراف حرکت دهند. افزون بر به‌کارگیری حالت‌های چهره برای حرکت ویلچر، کاربر می‌تواند برای فعال کردن دستیاران صوتی هوشمند نیز از حالت چهره استفاده کند. در این زمینه، الگوریتم‌های هوش مصنوعی با دریافت داده‌های بسیار از کاربران مختلف یاد گرفته و عملکرد خود را بهبود می‏بخشد.

۳. کاربردهای هوش مصنوعی در داروسازی

از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت می‌توان به توانایی پیش­بینی یک نتیجه بر اساس الگوها و آموزه­های پیشین اشاره کرد؛ لذا در صنعت داروسازی، بسیار اهمیت پیدا می‌کند. هوش مصنوعی با بهره‌گیری از فناوری داده­کاوی می­تواند بر تحقیقات اولیه دارو، تولید آن و پیش­بینی اثر دارو بر افراد مختلف تأثیر بگذارد و فرآیند تولید دارو را بهبود بخشد. برخی از کارکردهای هوش مصنوعی در این دسته در زیر ارائه‌شده است:

. بهبود فرآیند فرمولاسیون دارو

۳.۲ . هشدار اختلالات دارویی

۳.۳ . چت‌بات­های پاسخگویی به سؤالات

. نسخه‌خوان‌ها

. تعیین بهترین گزینه برای آزمایش‌های بالینی

در ادامه، به تشریح هر یک از کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی و سلامت در دسته داروسازی پرداخته می‏شود.

No responses yet

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/doctorar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/doctorar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309