VOOM

کاربردهای هوش مصنوعی در ارائه خدمات به معلولین

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، حدود ۱۵درصد از جمعیت جهان (بیش از یک میلیارد نفر)، دارای نوعی معلولیت یا ناتوانی هستند. این افراد مانند سایرین نیازمند دسترسی و استفاده از خدمات مختلف می‏باشند.

هوش مصنوعی توانسته راهکارهایی جهت رفع بسیاری از محدودیت‏ها ارائه دهد و تأثیر بسزایی در ارتقای کیفیت افراد ناتوان ذهنی و یا جسمی بگذارد.

به‌طورکلی، می‏توان کارکردهای هوش مصنوعی را در ارائه خدمات به معلولین به شرح موارد زیر دانست:

معلولین

بهبود دسترسی به امکانات

برقراری ارتباط

تسهیل درحرکت

در ادامه به تشریح موارد فوق پرداخته‌شده است.

۲.۱. بهبود دسترسی به امکانات

بهبود دسترسی به امکانات که تحت عنوان “دسترس‏پذیری” شناخته می‏شود، حق افراد برای دسترسی به سامانه‏ها، مکان‏های مختلف و یا ابزارهای کاربردی است.

یکی از معلولیت‏های رایج که در دسترس‏پذیری، اختلال قابل‌توجهی ایجاد می‏نماید، نابینایی و یا کم‏بینایی است.

با استفاده از قدرت هوش مصنوعی در کنار گجت‏ها و ابزارهایی مانند تلفن همراه می‏توان جهان اطراف افراد نابینا و یا کم‏بینا را روایت نمود. برخی از موارد کاربردی هوش مصنوعی در این زمینه به شرح زیر هست:

– ارائه جزئیات در مورد محیط اطراف اعم از افراد، اشیا و یا پیام‌های متنی توسط برنامه‏های هوشمند و با استفاده از دوربین تلفن همراه.

این برنامه‏ها قادر هستند بارکد اجناس را اسکن کرده و تصاویر را شناسایی کنند. همچنین می‌توانند اسناد مختلف را بخوانند و جنسیت، سن، احساسات و اقدامات افراد را تشخیص دهند.

– تسهیل در فرآیند خرید به کمک یک دستکش لمسی مبتنی بر سامانه بینایی ماشین؛ این ابزار هوشمند فروشگاه مواد غذایی را اسکن کرده، سپس توجه کاربر را برای بررسی موردی خاص جلب می‌کند.

No responses yet

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/doctorar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/doctorar/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309